Pas op! Evenement
Hardlopen is een groeiende sport. Dat is goed te zien aan het enorme aantal wedstrijden dat georganiseerd wordt. Het kan een run heten, een loop(je), een cross. Misschien heet het bijna ouderwets gewoon een wedstrijd. Het kan genoemd zijn naar de afstand de zestig van Texel, naar de locatie New York of klassiek spartathlon. Steeds vaker heet het een ‘evenement’.
Gericht op een specifieke doelgroep of doel draait het bij evenementen voornamelijk om aantallen. Hoe meer deelnemers hoe liever. Het effect is dan zoiets als de Marathon van Rotterdam met tweeëntwintigduizend deelnemers. Het kan zelfs nóg massaler met de bijna zestigduizend van de Great North Run. Daar steekt de woensdag-gehaktdag-marathon van de sypmathieke Drents Friese Wold runners met een maximum van veertig lopers (jawel, 40) ietwat schril bij af.
Voor de een is lopen een gezelschapsspel, voor de ander een solo-activiteit. Over verschillende type lopers vond ik dit artikel.
P.S. Doe mij de gehaktdag maar.
Hoi Anne, ik ben bij ultrawedstrijden vaak de loper die als laatste over de finish komt. Geeft niks zolang je maar de goede keuzes maakt in de wedstrijden die je loopt. Met langzaam lopen is sowieso niets mis, het gaat erom dat je geniet. Wat dat betreft zijn de halve marathons van de Drents Friese Woldrunners heel geschikt, mooie rondjes in het bos. De marathons kennen een best pittige limiet van 5 uur, maar die limiet van 5 uur geldt ook voor de halve marathon. Bovendien kan je ervoor kiezen om meer of minder rondjes te lopen. Een ideale manier om eens zonder druk een afstand van langer dan 10 km uit te proberen. Enige nadeel voor jou is de afstand naar Drenthe/Groningen.
Hoi Henri, bedankt voor je aardige reactie. Je hebt helemaal gelijk: het gaat erom dat je ervan geniet.
Als ik een manier vind om de reisafstand te overbruggen. loop ik graag eens mee met de DFW runners.