Spring naar inhoud

CPC valt niet mee

13 maart 2011

“Hé hallo Anne, loop jij ook mee!?” Dit hoor ik de hele week en de hele dag al. Telkens moet ik ontkennend antwoorden, “nee ik loop niet mee, ben herstellend van een blessure en kan me niet veroorloven om opnieuw stuk te gaan”.
Maar oh, wat zou ik het graag anders zien. Vanochtend bedenk ik me dat ik m’n neus overal buiten ga houden en in plaats van in het Haagse Bos nu in het Zuiderpark ga trainen. Op die manier ontwijk ik het CPC geweld.

Het is toch het Haagse Bos geworden. En het Malieveld. En de fitte loopmaatjes. Maar eerst mijn eigen slakkengangetje over het ruiterpad (17 minuten, yeah!).

Na de 10k van Schoorl en de ‘wandeltraining’ van 20 februari ben ik de afgelopen weken in m’n dooie eentje heel voorzichtig en zo beheerst mogelijk een programmaatje van herstel gaan lopen. Minuutje hier, minuutje daar. De nadruk ligt op extra lang inlopen en uitlopen in superslow tempo over het ruiterpad. Daartussenin wissel ik een beetje af om het leuk te houden. Als je niks met schemaatjes hebt, sla dit stukje dan vooral even over.

22 feb – 4×2 minuten, met 2 minuten wandelen ertussen.
23 feb – 5×2 minuten, met 2 minuten wandelen ertussen.
Rustdag
25 feb – 6×2 minuten, met 2 minuten wandelen ertussen.
26 feb – 3×5 minuten, met 2 minuten wandelen ertussen.
Rustdag
28 feb – 3x 700 mtr in 4,30; in 3,30 en in 5,00. Met 2 minuten wandelen ertussen.
1mrt – 2x 1400 mtr in 9,00. Met 2 minuten wandelen ertussen.
Rustdag (kuit voelt niet goed, teveel te snel).
Pauze van een paar dagen tot kuit weer beter voelt. Nieuw schema: om en om een dag lopen, een dag rust. Tempo moet omlaag.
7 mrt – 3x 700 mtr in 4,30. Met 2 minuten wandelen ertussen.
9 mrt – 1x 15 minuten in praattempo. Afstand 2k.
11 mrt – 10x 200 mtr in vlak tempo van 1,20 maar niet sneller dan 1,15. Op extra zacht bospad. Ging heel goed, daarom nog 2x 200 erachteraan gelopen in 1,03. Feestje! (foei)
13 maart – voor jullie de CPC, en voor mij: 1x 17 minuten in praattempo. Afstand 2.22k.

Als het zo doorgaat ben ik misschien net op tijd voor de CPC van 2012. Mag het parcours dan over het ruiterpad?

Wie wel fit was, liep geweldig. Ik heb niet anders gehoord dan dat er persoonlijke records gelopen zijn. In de vorm van een supertijd (Tom) of in het overtreffen van de eigen verwachting. Ieder heeft gelopen voor wat ie waard is. En dat is onbetaalbaar. Kanjers, stuk voor stuk.

De foto links is de kopgroep kort na de start, op de Mauritskade.
In het midden Tom die terecht blij is met zijn PR op de 10k.
Op de foto rechts nog nét te zien (zij zijn sneller dan dat ik kan fotograferen) in het groen de winnares bij de vrouwen Filomena Chepchirchir, met daar vlak achter in het rose Tsgerea Girma die tweede werd.

Mijn (did not) Startnummer gaf me recht op het T-shirt. Maar ik weet nog niet of ik het zal willen dragen…

Enneh, voor iedereen die door de enorme drukte niet in zijn eigen tempo kon lopen, is er de Scheveningen-Zandvoort strandmarathon waar gegarandeerd voldoende ‘lucht’ is.

Heb je de CPC gemist? Kijk dan op TVWest, met speciale aandacht voor het korte interview met halve marathondeelneemster en eigenaresse van Run2day Den Haag: Ingrid Kuijpers.

.

4 reacties leave one →
 1. 17 maart 2011 16:14

  Lastigste schema ooit. Een herstel schema. Dat gaat voor je gevoel in tijd nooit vlug genoeg en het tempo altijd te snel.

 2. 17 maart 2011 11:59

  Anne, heel veel sterkte, geduld en een beetje geluk bij het herstel mag ook wel denk ik!

 3. 14 maart 2011 20:31

  Schrale troost, ook ik heb een aantal malen de CPC vanaf de zijlijn meegemaakt. Je hebt in ieder geval niet 21 kilometer (of 10 kilometer zo je wilt) hoeven te lijden! Maar als ik het zo lees, zit er genoeg beweging in. De cpc 2012 ga je wel halen als je zo door gaat!

 4. 14 maart 2011 13:28

  Hoe wreed is het om een startnummer ontvangen op het moment dat je weet dat je het niet zult kunnen gebruiken. Afspraak voor 2012 dan maar (maar wat mij betreft toch liever niet met een parcours over het ruiterpad. 21,1 km zou dan een wel heel erg lange afstand worden.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: