Spring naar inhoud

Team Hoyt

26 februari 2012

Zij kunnen het

Een tijdje geleden werd ik geraakt toen ik een filmpje zag over een vader en zoon team. Niet zomaar een koppel dat samen weleens een recreatief loopje doet. Nee, een megafit, gestaald stel dat aan meer dan 1000 wedstrijden meedeed.

De eerste vijf kilometerwedstrijd in 1977, daarna steeds meer en steeds verder tot en met zware triathlons als de Ironman en op 16 april aanstaande, voor de 30e keer, de Boston marathon.

De zoon is 49, de vader 70+ en samen zijn ze inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen dat veel meer is en doet dan ‘aan de start verschijnen, deelnemen, finishen en dan weer naar huis’. Dit vader en zoon team is een (Amerikaans) evenement op zich, een publiekstrekker, een mediacircus, een rennende reclamezuil, een voorbeeld voor velen, een uithangbord voor patriottistische waarden.

Naar Nederlandse begrippen enorm overdreven en op een manier waarvan wij al gauw pukkeltjes krijgen. Dat voor lief nemend, zie ik de oorspronkelijke motivatie die oprecht is en de sportieve prestatie die bewonderenswaardig is. Van allebei. Al 35 jaar!

Zie hier: team Hoyt

Wij kunnen het

Ken jij een heel bijzondere hardloopster of hardloper in Nederland die ik via dit blog in het zonnetje mag zetten? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om hier een reactie achter te laten.

zonnetje

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: