Spring naar inhoud

Goede werken

9 maart 2012

De afvalren is me nu al dierbaar. Eénmaal over de drempel heen, kan ik niet meer stoppen met het oprapen van zwerfvuil. Nu het ’s avonds net ietsje langer licht is lukt het me om voor en na de looptraining nog een randje van het Haagse Bos te kleanen. Bij de bushalte aan de Boslaan kijken de forensen toe hoe ik in mijn sportoutfit snoeppapiertjes, blikjes, flesjes en flarden tasjes bijeenraap. Geen idee welke gedachten er in hun hoofden opkomen. Misschien wel geen een.

Verder aan de boszijde pluk ik chipszakken en sigarettendoosjes uit de struiken. De brandnetels zijn nog jong genoeg om me er niet aan te hoeven storen, maar het zal niet lang meer duren voordat ze me beletten om buiten de paden te treden. Helemaal als de temperatuur stijgt en mijn blote benen tevoorschijn komen. Al te goed is buurmans gek en ik zit natuurlijk niet te wachten op benen vol brandblaren. (Behalve als ik er harder van ga lopen!)

Tussen de bedrijven door gooi ik er een duurloopje tegenaan. Dat klinkt heel fors maar stelt al met al niet veel voor. Een half uurtje in D1 = slomeslakkentempo. Maar…. wonder boven wonder wordt ik zowaar overvallen door een paar minuten van gedachteloos zen-achtig lopen. Alles klopt en ik merk pas hoe heerlijk dat voelt op het moment dat het alweer voorbij is. Van pure verbazing ontsnapt er een spontaan “Joepie” uit mijn mond. Dát is lang geleden. Dáar wil ik meer van. Veel meer!

Vol goede moed sluit ik deze training af. Bij thuiskomst zie ik tussen het zwerfvuil twee flodders van wat eens ballonnen waren. In een eerdere lading zat ook al zo’n geel geval. Het zijn reclames door/voor de ANWB. Toevallig solliciteerde ik in de zomer van 2011 bij de ANWB. Toevallig werd ik niet aangenomen. Toevallig is de slogan die op de ballonnen gedrukt staat “Wordt ons werk ook jouw werk?” Toevallig weet ik dat dit exemplaren zijn die zijn uitgedeeld tijdens de ANWB ledendag op het Malieveld 3 en 4 september vorig jaar. Toevallig kan ik dus antwoorden “Ja, beste mensen van de ANWB, jullie werk is (toch nog) mijn werk geworden, want ruim zes maanden na dato zijn dit jullie gele wervingsballonnen die ik graag uit het bos verwijder.”

Wie werken er zo nog meer voor de ANWB?

3 reacties leave one →
  1. 10 maart 2012 17:12

    Nog even en dan organiseer je de eerste officiele afvalren. Pas je wel op dat je je nergens aan snijdt of prikt?

  2. 9 maart 2012 22:10

    goed bezig!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: