Spring naar inhoud

Snelle Jelle

16 maart 2013

Onder curatele staan bij de fysio betekent dat ik een alternatieve manier van warmlopen moest vinden. Met 10 tot 20 minuten inlopen ga ik immers ruimschoots over de mij toebedeelde 3 minuten heen. Een crosstrainer bezit ik niet en vooraf gaan zwemmen is véél te omslachtig. Gelukkig is er de fiets: een flink stuk trappen zorgt voor een wakkere bloedsomloop en blozende wangen en als ik dat bovendien combineer met telkens op- en afstappen is het een prima workout in voorbereiding op de barefoot training.

Vanwaar dat veelvuldige op- en afstappen? In de strijd tegen de (plastic) vervuiling help ik Nederland een handje met het opruimen van zwerfafval. Hoe ik dat combineer met hardlopen kun je HIER lezen.

dagopbrengst close up

Van binnen en van buiten gloeiend is het geen straf om m’n winterjas uit te trekken en ook schoenen en sokken volgen snel. De betonbetonbetonplaten liggen er schoon en droog bij, een waterhoen pikt wat in het gras van de berm en in de verte zie ik twee paarden over het ruiterpad aankomen. Even wacht ik tot ze zijn gepasseerd – ze zouden eens kunnen schrikken van mijn flitsend fluogele jack.

Opvallend hoe groot het verschil is in gevoelstemperatuur van de verschillende ondergronden. De berm bestaat uit donkere aarde en gras, redelijk nat en behoorlijk koud. Het fietspad is zoals gezegd van beton en dat voelt aanzienlijk aangenamer, ik kan me zomaar voorstellen dat ik daar over een aantal maanden niet overheen wil want als dat de hele dag in de volle zon ligt te bakken kan het weleens loeiheet worden. De gedachte aan zomer en blootsvoets lopen maakt me aan het lachen.

gevoelstemperatuur gras en beton

Drie keer drie minuten is natuurlijk drie keer weinig maar na anderhalve week met gruwelgriep op bed te hebben gelegen, is het genoeg om de longen flink te belasten. Snelle Jelle word ik nooit maar het hijgend hert is terug van weggeweest!

10 reacties leave one →
 1. 17 maart 2013 07:24

  Hijgend Hert…ik vind het een prachtige naam. En je doet ‘m eer aan. Ik heb je niet zien lopen, maar sommige dingen weet je gewoon. En dit weet ik.

  Volgende keer gaan we samen hollen. Jij op de fiets, ik ernaast en dan misschien wel vier minuten? Zou te gek zijn!

 2. 16 maart 2013 21:42

  Goed bezig Anne! Ken (gelukkig!) zulk blessureleed niet uit eigen ervaring, maar het lijkt me supermoeilijk de discipline op te brengen. Geniet van de blotevoeten, en lukt dat eens niet dan zijn huaraches misschien iets voor je. De Luna Originals lopen heerlijk, weet ik uit eigen ervaring.

 3. inge permalink
  16 maart 2013 20:53

  hai anne
  goed bezig.
  helemaal blootvoets is me wat te gortig
  ik heb kinvara’s loopt lekker misschien binnenkort fivefingers
  momenteel loop ik een stuk beter zit nu op 16 km
  beter dan in schoorl …toen was ik geblesseerd
  zet hem op

 4. 16 maart 2013 19:50

  Stoer dat je al over het asfalt loopt… Maar ik kan mij voorstellen dat het warmer is dan het zand…

  • 18 maart 2013 01:50

   Geen asfalt hoor, dat is een ondergrond voor gevorderden (ruw en dus pas begaanbaar bij een zekere hoeveelheid eelt onder de voetzolen). Ik houd het nog even bij beton.

 5. 16 maart 2013 19:00

  Hi Anne,

  Je bent lekker bezig allemaal ondanks dat je net griep hebt gehad.

  Keep running etc.

  groetjes,

  Dorothé

 6. 16 maart 2013 18:48

  Een hijgend hert in een geel jackje ,… ik zie het zo voor me 🙂
  En korte stukjes hardlopen is ook hardlopen, rustig doorgaan en blijven dromen van een blootvoets-hardloop-zomer! Sommige dromen zijn geen bedrog en deze gaat vast en zeker uitkomen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: