Spring naar inhoud

CPC 2013 (1): een P.S.

17 maart 2013

Een volle week na hét loopevenement waar heel Den Haag ieder jaar opnieuw naar uitkijkt voel ik me geroepen tot dit post scriptum oftewel ‘naschrift’ in goed Nederlands.

Vandaag kwam ik met het kanjerspandoek kort in actie bij de start van de Strandmarathon – waar ik verder eigenlijk niets over te melden heb dan dat het me een gezellige boel lijkt voor een goed doel – en op de weg terug naar het centrum van Den Haag fiets ik langs het parcours van de CPC over de Badhuisweg naar de Nieuwe Parklaan. In gedachten ben ik bij de duizenden lopers die zich in het zweet liepen om hun pr te verbeteren of om hun allereerste halve uit te lopen. Zo’n afstand loop je niet even op een verloren achternamiddag daar moet je echt wat voor doen en tijdens de wedstrijd moet je voldoende vocht en voeding tot je nemen om energie te houden tot aan de finish, zelfs bij ijspegeltemperaturen. De organisatie wil iedere loper heelhuids over de streep zien komen en zorgt dus dat er drank- en verzorgingsposten zijn. De sporen daarvan zijn op dit gedeelte van het parcours nog overduidelijk te zien. Kijkt u maar even mee naar wat ik zoal aantref over een afstand van welgeteld 400 meter:

parcours, zweetbandje parcours, sponsje parcours, kartonnen beker parcours, flesje parcours, perfect fit

; ) De vondst op de foto helemaal rechts draagt de verneukeratieve naam Perfect Fit en wekt bij mij dus even de illusie gerelateerd te zijn aan hardlopen (fitness), maar blijkt bij nader inzien een heel ander doel te hebben (perfecte pasvorm).

sportlife en medicijnen, 5 sponsjes, 48 kartonnen bekers, 17 gelletjes, 16 flesjes, 27 flesje, denk groen verloren, gevonden voorwerpen

Dit P.S. is beslist niet bedoeld als nare kritiek op de organisatie, de schoonmaakploegen of de gemeente (stadsbeheer). Zij doen ongetwijfeld enorm hun best om het parcours na afloop van het evenement schoon achter te laten. Tegen zoveel milieu-onbewuste lopers is simpelweg geen kruid gewassen (de goede niet te na gesproken).

Wat nu? Ik heb me voorgenomen om deze week het hele parcours langs te fietsen om alsnog zoveel mogelijk hardlopersrestanten op te ruimen.

Bij de jubileumeditie van de CPC op 9 maart van volgend jaar reserveer ik nu alvast in mijn agenda de ‘morning after’ voor weer zo’n schoonmaakactie. Help je mee?

6 reacties leave one →
 1. wazzup105Willem permalink
  19 maart 2013 14:34

  Ik vind dat je hier best de organisatie op aan mag spreken. Het is hun verantwoordelijkheid, daar mag je mensen op aanspreken.

 2. 18 maart 2013 07:05

  Dat er een week na het evenement nog zoveel rommel ligt verbaasd mij! Fijn dat jij er bent om het op te ruimen 🙂

 3. 17 maart 2013 19:22

  Hi Anne,

  Daar liep ik niet, maar als ik loop neem ik altijd alles mee…..behalve als ik de bosjes in moet voor een noodstop 😉 Ik snap die weggooiers niet. Bij een trainingsloop van CAV was ik fietser en al die lopers wilden dingen kwijt als ze leeg waren. Ik stop dat gewoon in mijn zak of tussen mijn broek en als ik langs een vuilnisbak kom doe ik het er even in. Dat is toch geen moeite.Uiteraard heb ik alles verzameld voor de lopers en in de afvalbak op het clubhuis gegooid.

  groetjes,

  Dorothé

 4. 17 maart 2013 18:42

  Niets te melden over de SZmarathon?? Tis een memorabele editie, want het was onze 1e ontmoeting!! 🙂
  Leuk je gezien te hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: