Spring naar inhoud

CPC 2013 (3): al te goed is buurmans gek

21 maart 2013

Zo’n halve marathon neemt een hoop ruimte in beslag en het parcours strekt zich tot buiten Den Haag uit naar Loosduinen. Net over de grens van de Haagse Vruchtenbuurt stonden twee zondagen geleden stapels vrijwilligers op 6,5 km zich het schompes te werken om bekers te vullen met fris duinwater. Bekertje hup, sponsje erin, water erop, klaar. Bekertje hup, sponsje erin, water erop, klaar. Bekertje hup, sponsje erin, water erop, klaar. En dat duizenden bekertjes lang. Voor die vrijwilligers is het hoogtepunt van de dag als ze in de verte de lopers zien aankomen. De spanning stijgt, zijn de bekers gevuld en staan ze in het gelid?

Voor de lopers is het zien van de verzorgingspost als een fata morgana die toch een oase blijkt: haaaaarrghhh, dorst, graai, slok, gooi. Wég met dat bekertje, hup daar vliegt het sponsje. Binnen een mum van tijd (hoe lang duurt een mum eigenlijk?) is het wegdek een wit-blauwe zee vol kartonnen bekers en soppen de sponzen onder de trappelende sportschoenen.

Oude Haagweg

Het was een koude editie op die 10e maart en koud is het nog steeds. Met handschoenen aan pluk ik een verdwaald sponsje uit de struiken langs de Oude Haagweg. Even verderop zie ik een paar bekers liggen tussen de tramrails. Zal ik? Even wachten tot uit beide richtingen de tram gepasseerd is voordat ik van het perron stap en de ballast in duik. Hopelijk kijken de HTM-chauffeurs niet in hun spiegels, ze zouden zich maar nodeloos opwinden over zoveel stommiteit. Al met al ben ik blij te kunnen constateren dat de schoonmaakploegen op dit gedeelte fantastisch werk hebben gedaan. De opbrengst: een bescheiden aantal van 7 sponsjes, 5 bekers en wat los spul. Zou het kunnen dat Loosduinen hier een handje heeft geholpen?

One Comment leave one →
  1. 26 maart 2013 21:22

    Wat een boel zooi eigenlijk! Je zou ergens denken dat hardlopers geen rommel veroorzaken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: