Spring naar inhoud

Op voeten

22 april 2013

haagse bosanemoontjesIk zeg “Blootsvoets lopen op harde ondergrond bevalt me.”

Huh? Wat? Anne, ben je van je tak gevallen soms? Ben jij de Anne die zo hoog opgeeft over crossen en bospaadjes, dol op strand en ruiterpad. Ben jij de Anne die beweert dat haar hersens in coma schieten bij het zien van asfalt?

Ik herhaal “Blootsvoets lopen op harde ondergrond bevalt me wel.”

Ja maar Anne, ben je vergeten hoe het voelt om dwars door het groen te struinen? De zoete lucht van bosanemoontjes in je neus, het geritsel van bladeren boven je hoofd en een zachtverend bed van houtsnippers onder je voeten.

Ben je wel helemaal lekker?

Nog maar een keer dan “Blootsvoets lopen op harde ondergrond bevalt uitstekend.”

Zeg Anne, nou moet je ophouden hoor. Asfalt is voor auto’s en daarmee uit.

voetzolenMet volle teugen en op blote voeten genietend van het warmende effect dat het lentezonnetje op het asfalt heeft, wijk ik uit om ruimte te geven aan ‘het ideale gezin’ dat me tegemoet komt. Een moeder met stralende ogen en krullen die dansen, vader met gespierde armen trekt een bolderkar (wie herinnert zich nog de gelijknamige affaire) met daarin hun zoontje. In het voorbijgaan leunt het jongetje met blozende snoet lachend over de zijkant van de kar, zijn gestrekte arm eindigt in een priemende vinger die mijn kant op wijst.

Boven het geratel van de wielen uit klinkt zijn stem, helder als een sneeuwklokje: “Kijk papa! Die mevrouw, die loopt op voeten.”

9 reacties leave one →
 1. 22 april 2013 22:35

  Haha, op voeten!
  Mooi geschreven weer, net als de vorige. Je maakt soms leuke dingen mee als je loopt.

 2. 22 april 2013 21:04

  Het begint mij ook steeds beter te bevallen.

 3. 22 april 2013 09:05

  Crossen op blote voeten is ook leuk hoor. Het is net als op asfalt je hebt met onverharde paden ook dezelfde variatie van heel erg lastig (houtsnippers, schelpen, losse steentjes) tot heel gemakkelijk (aangestampte aarde, hard strandzand, stevige prut)

 4. 22 april 2013 08:44

  Zo zie je maar iedereen is verschillend. Ik kan als ik thuis kom niet snel genoeg mijn schoenen uitdoen om op mijn blote voeten te lopen. Hardlopen op blote voeten ben ik nog niet aan toe, en denk ook niet dat dat hem gaat worden. Mij trekt persoonlijk meer het gebruik van minimalistische(re) schoenen….. maar dat is nog toekomst muziek.

  Overigens de theorie om door oefeningen je voeten al sterker te maken, ook voordat je pas een meter op blote voeten gelopen hebt, daar geloof ik wel heilig in… ook tijdens het lopen op “conventionele” schoenen.

 5. 22 april 2013 07:27

  Hi Anne,

  Fijn voor je, maar ik kan het me niet voorstellen. Een halve dag op blote voeten in huis/tuin geeft me al zoveel klachten dat ik vrijwel altijd iets aan mijn voeten draag.

  Vraagje: maak je zelf de foto van de onderkant van je voeten? en zo ja hoe?

  Groetjes,

  Dorothé

  • 22 april 2013 10:31

   Ha slim opgemerkt Dorothé. De foto van m’n voetzolen is op mijn verzoek gemaakt door een toevallige voorbijganger. Mijn yoga-oefeningen hebben me nog niet lenig genoeg gemaakt voor dat kunstje. : )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: