Spring naar inhoud

Hoe

23 augustus 2013

Waar laat je het afval dat je onderweg bij elkaar hebt gezworven? is een regelmatig terugkerende vraag die me gesteld wordt. Het antwoord is simpel, té simpel misschien. Kijk zelf maar:

.

.

.

Een volgende keer zal ik laten zien hoe het hardlopend werkt, maar ik verklap alvast: net zo simpel.

10 reacties leave one →
 1. 25 augustus 2013 07:23

  Je bent nog een beetje cameraschuw maar stoer dat je het doet 🙂 Het went vanzelf…

 2. 24 augustus 2013 15:42

  En soms is de oplossing té simpel voor woorden (of – in dit geval – beelden). Leuk je zo even weer ‘live’ te zien!

 3. 23 augustus 2013 20:01

  Hi Anne,

  Geweldig dat je dit doet. Ik kijk tegenwoordig ook wat meer rond en neem soms wat mee, maar hier in het buitengebied is het toch veel minder erg…. gelukkig. Keep running and cleaning!

  groetjes,

  Dorothé

  • 24 augustus 2013 10:56

   Bemerk ik daar een klein virusje dat zich in je systeem aan het nestelen is? Het KLEAN-virus: maakt dat je zwerfafval ziet, bukt en opraapt, als je er eenmaal door bent aangestoken kun je niet meer stoppen. Het is het gezondste virus dat je kunt hebben. : )

 4. 23 augustus 2013 13:36

  Hoi Anne,
  Duidelijk bewijsmateriaal, hoewel… we hebben je het afval niet zien opruimen. Misschien was je wel je eigen huisvuil aan het weggooien? 😉

  Zwerfafval in de openbare afvalbakken doen lijkt een goede optie. Heb je er echter wel aan gedacht dat deze, met de hoeveelheden die jij verzameld, extra snel volraken? En misschien tot gevolg hebben dat anderen hun afval er niet meer in kwijt kunnen en het dan juist laten zwerven?
  Zodra er een andere mogelijkheid is, zoals grijze afvalbakken die langs de weg staan om geleegd te worden, zou ik die benutten.

  • 24 augustus 2013 11:06

   Ik gebruik elke mogelijkheid die voorhanden is. Soms is het een openbare prullenbak, soms een kliko, soms mee naar huis in de eigen kliko, de ondergrondse container, de flessenretourmachine (statiegeld!), glasbak, papierbak, plastic hero-bak … noem maar op en ik maak er dankbaar gebruik van.

 5. 23 augustus 2013 09:11

  Hou me te goede, ik ben beslist geen film expert.
  Wat tips. Het materiaal is redelijk goed bruikbaar. Toch jezelf filmen voor het overzicht is beter een kamera op een arm te gebruiken. Een 1 of samen geklapt 3 poot statief. Dit is soms wel erg close.
  Ook de lengte. Beter 3×30 sec knippen plakken dan 6 minuten film. Dat zegt ook de boodschap. Varieer kamera standpunt. Actieve bezigheid dus bewegelijke kamera hoeken.Dat is wat anders dan bewegend beeldmateriaal dat is irritant en maakt sommige mensen misselijk. Basic film stuff dus.

  Kan dat allemaal makkelijk zeggen hier op deze plek. Maar snap ook wel dat het een goed bedoelde poging is. Ik weet uit ervaring hoeveel werk het is om film te maken, uitzoeken en monteren. Daarna weer uploaden. Kost zeeen van tijd en geduld. Materiaal als dit ben je zo maar een halve dag mee bezig.
  Ik twijfel altijd tussen plezier hebben en beleven met mijn eigen lenzen (Ogen) of met mijn kamera vastleggen. Filmen heeft alleen zin als ik daarna ook wat mee ga doen. En dat kost tijd die ik eigenlijk liever ergens anders aan besteed. (fietsen)

  Wat ik wil zeggen?
  Weet ik eigenlijk niet. Kies.
  Heeft het zin? Voegt het iets toe? Vind ik het leuk om te doen? Wat wil ik er mee bereiken? Een verhaal vertellen, een boodschap overbrengen?
  Film goed. Of is het alleen ’n grappig illustratie? Open een filmkanaal met een link er naar toe
  Anders film niet en besteed je tijd aan genieten van wat je doet.

  Hoop dat ik niet te belerend ben. Ik bedoel het goed. Lering van mijn eigen gemaakte fouten.
  Groet.

  • kleanworldwide permalink
   23 augustus 2013 10:42

   Goeie tips van Theo.
   Wat je ook kan doen (afhankelijk van het programma waarmee je monteert) is het versneld afdraaien van de repeterende stukken, zoals hier het deponeren van het zwerfvuil, en daar dan een grappig muziekje onder. Verder heb ik als extra tip: gebruik tijdens film je ‘camera/telefoon’ zoveel mogelijk ‘liggend/panorama-stand’.
   Succes,
   Opgeruimde groet,
   Peter

  • 24 augustus 2013 11:23

   Hoi Theo, dank dat je de moeite hebt genomen om uitgebreid te reageren op m’n allereerste filmpoging. Van basic film stuff heb ik geen kaas gegeten, daarom is het juist fijn om advies te krijgen. Blij mee dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: