Spring naar inhoud

Olympische oliebol

6 januari 2013

Het is een vrolijke bezigheid om lopers aan te moedigen. De koploper, Pascal van Troost, ontvangt oprecht bewondering en applaus voor de vele trainingsuren die maken dat ‘ie schijnbaar moeiteloos heuvel op en heuvel af snelt en de achtervolgers verdienen een welgemeend ‘Hup!’ als stimulans om een tandje bij te zetten, maar mijn supportershartje klopt het hardst voor de sportievelingen die zich de longen uit het lijf ploeteren in de overtuiging dat rennen door mul zand en over steile duinen vooral leuk is. (Lees het verslag van de Cultuurbarbaar er maar op na.) Zij weten heel goed dat ‘leuk’ maar één ronde lang is waarna het hijgend wordt overschreven door ‘zwaar’ en toch doen ze het. Met zweet op het voorhoofd, met verzurende benen en naar zuurstof snakkende longen sjouwen ze door het zand en beklimmen ze duin na duin na duin. Newton’s wet van behoud van energie geldt in zekere zin ook hier: hoe vermoeider de loper hoe energieker mijn aanmoedigingen. En zo sta ik een uur na het startsignaal sprankelend te stuiteren als de laatste loper door een wirwar van linten de laatste meters naar de finish overbrugt.

oliebollencross Haag atletiek, 05012013oliebollencross, laatste finisher

De olympische gedachte ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ werd tijdens deze Oliebollencross glansrijk uitgedragen door Rolf Gerard die op afstand als laatste eindigde en desondanks van allemaal het meeste plezier had.

3 reacties leave one →
 1. 7 januari 2013 08:56

  Hoi Anne,
  Dank voor je reactie op mijn weblog. Ik ben jou ook echt niet vergeten hoor! Ik reageer alleen niet zo vaak op weblogs maar ik lees de jouwe nog steeds met heel veel plezier.
  Voor jou ook de beste wensen voor 2013.
  Groetjes,
  Jannet

 2. 6 januari 2013 22:28

  Het gekke is dat zodra je gefinishd bent niet meer weet hoe zwaar je het had en vrolijk tegen iedereen die het horen wilt zegt dat ‘je lekker’ hebt gelopen. Het heeft misschien iets van een bevalling al ben ik niet de aangewezen persoon om die vergelijking te maken…;-)

 3. 6 januari 2013 20:30

  Dat is ook een idee Anne, gewoon een soort training op de plaats om aan te moedigen met jumping jacks en zo 😉 Je bent weer lekker bezig.

  groetjes en keep going,

  Dorothé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: